nieuws

Kunstproeven Pop-Up Art& more

Van 8 t/m 31 december Mosae Forum 18 in Maastricht

Van 8 tot en met 31 december richt Galerie Kunstproeven in Mosae Forum een pop-up art gallery in.Kunstproeven biedt in december naast betaalbare kunst van diverse kunstenaars en makers, ook unieke kunstcadeaus speciaal voor de feestdagen aan, 'handmade treasure goods for the holidays'.

Kom je hen bezoeken? Ze inspireren en adviseren je graag voor je feestmaand aankopen. Of het nu gaat om een mooi kunstwerk of om een handgemaakt kunstcadeau. Ze pakken het met alle plezier kunstzinnig voor je in!

Lees verder

Magisch Mosae Forum

Het Magisch Cultuur Festival in een nieuw jasje
Van 16 tot 30 december vindt de achtste editie van het Magisch Cultuur Festival plaats. Het festival wordt voor de eerste keer georganiseerd door de Stichting Cultura Mosae en in een nieuw jasje gestoken.
 
Een heus festival
Tijdens het Magisch Cultuur Festival kom je verspreid door het centrum van Maastricht vier hoofdpodia tegen, namelijk op het Onze Lieve Vrouwenplein, de Percée, de Kesselskade en bij Mosae Forum. Op deze vier locaties wordt dagelijks, van 13.00u tot 20.00u, aan een stuk door geprogrammeerd.
 
Naast deze vier hoofdpodia zijn er negen verrassingspodia te vinden, verspreid over de stad. De culturele programmering op deze podia worden niet gecommuniceerd. Op die manier wil de organisatie bewoners, bezoekers en ondernemers van Maastricht verrassen met een scala aan culturele amuses.


Lees verder

Pieten Forum

Sinterklaas komt dit jaar per boot aan in Maastricht op zaterdag 18 november a.s. omstreeks 11u00. De Sint zal worden opgewacht aan de Maaspromenade door de Burgemeester. Na een korte tocht door de stad zal de Sint audientie houden in het Stadhuis van 12u45 tot 13u45. Zondag 19 november a.s. is het grote welkomstfeest voor de Sint in Centre Céramique van 11u00 tot 12u00. Na dat feest openen wij het Pieten Forum in Mosae Forum. Hier kunnen kids knutselen, goochelen, muziek maken, meedoen aan de Pieten Quiz en aan de Pieten Gym. Het Pieten Forum is geopend elke woensdag van 13u00 tot 17u00 en elke zaterdag en zondag van 12u00 tot 16u00. Gratis entree.

Lees verder

Festival aan de Maas

Danny Vera, Flip Noorman en kabouter Kwebbel zijn de headliners van de tweede editie van ‘Festival aan de Maas’, dat plaatsvindt op zondag 10 september tijdens Het Parcours, de opening van het culturele seizoen in Maastricht.

Winkelcentrum Mosae Forum bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd! In samenwerking met stichting Cultura Mosae wordt op zondag 10 september de tweede editie georganiseerd van het ‘Festival aan de Maas’. De eerste editie vond plaats op 29 juli met o.a. een concert van het JeugdOrkest Nederland.

Lees verder

Festival a/d Maas 29 juli

Mosae Forum bestaat 10 jaar en dat gaan we vieren met het Festival a/d Maas, te beginnen op zaterdag 29 juli. Op een bijzondere concertlocatie direct aan de Maas zal het JeugdOrkest Nederland de aftrap geven voor hun zomertournee 2017.

Lees verder

Buiten begint bij Bever

De geschiedenis van Bever begon in 1977 toen Fred van Olphen het idee opvatte om in Den Haag een gespecialiseerde winkel in buitensportartikelen te openen. Het winkeltje met kwalitatief hoogwaardige en lichtgewicht artikelen onder de naam “Bever Zwerfsport” was al direct na de start een groot succes. Inmiddels zijn er zo’n 40 winkels in Nederland, waar de beste outdoormerken verkocht worden voor iedereen die houdt van actief buiten zijn en het beste uit zichzelf wil halen.

Lees verder

Bever komt naar Mosae Forum

Eind april opent Outdoorspecialist Bever een vestiging in Mosae Forum Maastricht. De winkel van 1.300m2,  komt in de unit waar voorheen Intersport was gevestigd. 

 
Lees verder

De zusjes van Subway Mosae Forum

Subway Mosae Forum is wat je zou kunnen noemen een echt familiebedrijf. Maar liefst 3 zusjes werken op deze locatie. Zoraida, Nereida en Deborah. Deborah is de leider van dit bijzondere team.

Lees verder

Beleving tussen Markt en Maas

Markt & Maas Experience
Ontdek Mosae Forum op een geheel andere manier! 

Elke woensdag kun je om 10:30 uur deelnemen aan een verrassende rondleiding door Mosae Forum. Ontdek de historie, het ontstaan en de ontwikkelingen tot op de dag van vandaag. De lokale gids neemt je mee in de gewelvenkelders en laat je Mosae Forum op een geheel andere manier zien!

 

Lees verder

Valentijns Actie

Mosae Forum verloot een romantische verwendag t.w.v. €1.000,-

Valentijnsdag is de ideale dag om je geliefde romantisch te verrassen met wat lekkers, een mooie bos rode rozen of een lekker dinertje. En als je Valentijn nog niet weet dat je gek op hem of haar bent, dan is dit je kans om hem of haar dat te laten weten!

Mosae Forum helpt je om die ervaring dit jaar onvergetelijk te maken. Want wat is nu leuker dan je Valentijn te vertellen dat je gek op hem of haar bent? Doe dat op een romantische manier, bijvoorbeeld door het zingen van een serenade of het voordragen van een mooi liefdesgedicht. Zet dit op onze Facebook pagina, dan maak je kans op een romantische verwendag ter waarde van maar liefst €1.000,-.

Lees verder