De zusjes van Subway Mosae Forum

Subway Mosae Forum is wat je zou kunnen noemen een echt familiebedrijf. Maar liefst 3 zusjes werken op deze locatie. Zoraida, Nereida en Deborah. Deborah is de leider van dit bijzondere team.

De ‘submarine sandwiches’, broodjes in de vorm van een onderzeeër, zijn makkelijk samen te stellen en worden ter plekke, voor de ogen van de klant, bereid. Je kunt kiezen uit 6 soorten brood in 2 formaten. Je kunt kiezen uit 15 cm of 30 cm. Wat opvalt is de hoge mate van hygiëne waarmee de broodjes worden gemaakt. Voor elke bestelling een paar nieuwe plastic handschoenen.

Het eerste restaurant met de naam Subway werd geopend in 1965 door Fred DeLuca in Bridgeport, Connecticut. Omdat het eerste restaurant direct een groot succes was, begon DeLuca met zijn compagnon in 1974 met de Subway franchise formule. Inmiddels is Subway ’s werelds grootste franchiseorganisatie. In Nederland zijn er maar liefst 184 vestigingen. 

Zes van die Nederlandse vestigingen zijn in handen van Horeca Groep Zuid Nederland. De eigenaren van dat bedrijf zijn Ralf Jansen en René Puts. We spreken Ralf en zijn operationeel manager Bart Bosch in hun vestiging in Mosae Forum. Ralf: “Sinds kort zijn wij eigenaar van deze vestiging in de Hoenderstraat aan de rand van Winkelcentrum Mosae Forum.” Naast de vestiging in Mosae Forum hebben de heren ook een zaak in Wyck. “Subway Wyck is de tweede vestiging van Subway in Nederland. Daar zijn wij best een beetje trots op!”, aldus Bart Bosch. 

“Nog 25 vestigingen te gaan en dan zijn we de grootste Subway franchiser van the Nordics!”, aldus Ralf Jansen van Horeca Groep Zuid Nederland

De ambitie van Ralf is om de grootste Subway franchiser van the Nordics (Nederland en Scandinavië) te worden. “We hebben nog 25 filialen nodig om dat doel te realiseren”, zegt Ralf met een grote smile op zijn gezicht. Toch zou het zo maar eens kunnen gaan lukken, want in de afgelopen anderhalf jaar hebben ze maar liefst 6 vestigingen geopend en er staan er al weer een aantal op stapel. Bart: “ We zitten nu in Roermond, Echt, Gilze, 2 keer in Maastricht en we zijn bezig met de opening van Stein.”

Puts en Jansen zijn naast de Subway vestigingen ook eigenaar van de Jumbo Supermarkt in Stramproy. Hier is het avontuur uiteindelijk allemaal begonnen. Ralf is ooit bij René in de supermarkt gestart met als doel een eigen supermarkt te beginnen. Bart werkt al sinds zijn 15e in die supermarkt waar hij als vakkenvuller begon. Omdat René en Ralf kansen zagen in de horeca hebben ze een nieuw bedrijf opgericht. Omdat het allemaal zo snel ging hadden ze een operationeel manager nodig die ze konden vertrouwen. Die manager werd al snel gevonden in de persoon van Bart.

Bart en Ralf zijn met het “Subway-virus” besmet geraakt tijdens hun training bij Subway in Amerika. Bart eet als het moet zelfs drie keer per dag een Sub. “Soms ben ik zo druk dat er gewoon geen tijd is voor iets anders en er is ook zoveel keuze!”, zegt Bart die zich haast om er aan toe te voegen dat dat heus niet elke dag voorkomt.

Vanuit de vestiging in Wyck zijn ze sinds kort gestart met thuisbezorging. Ralf: “Na bestelling via www.besteljesub.nl bezorgen wij dan met de e-bike je broodje thuis”. Momenteel bezorgen ze alleen nog in Maastricht-Oost maar de verwachting is dat het bezorgingsgebied snel zal worden vergroot.

De wens van Ralf is om de vestiging in Mosae Forum te upgraden in dezelfde stijl als de onlangs gerenoveerde vestiging in Wyck. “We zijn momenteel heel druk met het uitbreiden van ons netwerk, maar de upgrade staat zeker in de planning”, aldus Ralf.

Overzicht