Chocolade maakt gelukkig!

Bij het betreden van de winkel aan de Markt 52 krijg je direct een goed gevoel. De zoete geur van chocolade hangt in de winkel en de mooie creaties lachen je toe. De heropening van Rousseau Chocolade in Mosae Forum vond onlangs plaats. Eigenaar Guido Rousseau: “De zaak heeft een andere look & feel gekregen en er staat een heel nieuw team. We willen onze klanten nog beter kunnen bedienen. We tillen alles naar een hoger niveau”. 

We spreken zakenpartners Guido Rousseau en Paul Diepstraten, samen met shopmanager Lieke Hermans in dit chocolade walhalla aan de Markt in Maastricht. Guido is letterlijk groot geworden tussen de chocolade. Zijn ouders zijn het bedrijf in 1969 gestart en Guido heeft het bedrijf uiteindelijk van hen overgenomen. Paul is er in 2006 bijgekomen. Guido: “Om te kunnen groeien en om het bedrijf verder uit te kunnen bouwen heb ik Paul erbij gehaald. Ik ken Paul al uit onze studietijd in Maastricht. Hij was de juiste persoon om samen met mij door te kunnen groeien.” 

Rousseau is een echt familiebedrijf want ook de beide partners van de heren – Esther en Sandra - werken in het bedrijf. Maar daar blijft het niet bij want ook de zus van Lieke en zelfs haar moeder werkt bij Rousseau. Paul: “Wij zijn trots op die warme sfeer die in ons bedrijf hangt. In de chocoladefabriek werken meer medewerkers die familie van elkaar zijn”.

De carrière van Lieke is begonnen als zaterdaghulp in de chocoladefabriek. Lieke: “Het beviel me zo goed dat ik ben blijven hangen. Ik heb weliswaar mijn studie tot schoonheidsspecialiste afgerond maar daar eigenlijk nooit professioneel iets mee gedaan”. Na de studie heeft Lieke samen met zus Carlijn de vestiging in Venlo gerund. Carlijn is nu in haar eentje de shopmanager in Venlo. “Sinds kort ben ik verantwoordelijk voor de locatie in Mosae Forum”, zegt de stralende Lieke. 

De roots van Rousseau Chocolade liggen in Sittard. Hier ligt het hoofdkantoor en tevens is daar de productie gevestigd. Inmiddels zijn er 18 winkels waarvan ongeveer de helft in franchisevorm. Paul: “De negentiende winkel openen we binnenkort in Makado Beek”.

Op de vraag naar de favoriete chocolade van de “Charlies van de Chocoladefabriek” volgt een heel snel antwoord. Guido gaat voor Praliné Hartje Melk en Paul kiest voor Pinda/Rozijn Breukchocolade. Lieke kun je wakker maken voor Caramelbonbons. Lieke: “Ik eet overigens thuis bijna nooit chocolade behalve als ik visite heb, want bezoek verwacht gewoon dat ik chocolade van Rousseau in huis heb”. Guido neemt in elke vestiging waar hij komt een Praliné Hartje Melk, onder de noemer van kwaliteitscontrole…


Markt 52, 6211 CK Maastricht
T +31(0)43-311 02 91, www.rousseau.nl

Overzicht