Festival aan de Maas

Danny Vera, Flip Noorman en kabouter Kwebbel zijn de headliners van de tweede editie van ‘Festival aan de Maas’, dat plaatsvindt op zondag 10 september tijdens Het Parcours, de opening van het culturele seizoen in Maastricht.

Winkelcentrum Mosae Forum bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd! In samenwerking met stichting Cultura Mosae wordt op zondag 10 september de tweede editie georganiseerd van het ‘Festival aan de Maas’. De eerste editie vond plaats op 29 juli met o.a. een concert van het JeugdOrkest Nederland.

Op een bijzondere locatie langs de Maas zal Danny Vera als hoofdact het festival afsluiten. Verder treden op: Flip Noorman, The SLIM Vitzkids, Steph Habets & Danique Nelissen, Kumulus Big Band en de Big Band Conservatorium Maastricht & Jazz Maastricht.

Voor de kinderen zal Kabouter Kwebbel, bekend van Kabouter Plop, verhalen voorlezen. Tevens wordt op deze dag het eindresultaat onthult van FrabricAge, een spraakmakende installatie bestaande uit enkele op zichzelf staande textielcreaties. DesignDay is te bewonderen met culinaire performances op een bedje van design in de glazen pop-up box met medewerking van Gastcurator chefkok & designer Cas Driessen. 

Danny Vera

Danny Vera scoorde landelijke bekendheid als huisband van Voetbal International op RTL7. Met Distant Rumble debuteerde Vera op het vermaarde Excelsior Recordings. Het werd een klassiek album met een moderne sound. Invloeden uit de jaren 50 & 60 zijn nooit ver weg en de basis van elk liedje staat steevast fier overeind: de man met zijn gitaar.

In het najaar van 2017 vervolgt Danny Vera zijn theatertour met ‘Between the Dark & Daylight’. Oftewel, de show van afgelopen seizoen (mét band) gaat nog even door, maar in andere theaters. Vanaf januari 2018 gaat Danny zonder band op pad, in zijn nieuwe solo-tour ‘The Lone Stranger’.

Danny Vera – 17.00 uur, Maaskade

Flip Noorman
Flip Noorman zal een preview presenteren van zijn theaterconcert The Big One. In een nieuwe wervelwind van een voorstelling vol muziek, poëzie en cabaret. De muzikale rariteiten denderen als een stervende stoomtrein voorbij. Alle vreemdheden, hilariteiten maar ook wandaden die de mensheid u te bieden heeft worden onversneden blootgegeven. Geen loftrompetten. Geen moraal. De eigenaardigheid als maat. Een preview van The Big One is te zien tijdens Festival aan de Maas gedurende Het Parcours.

Flip Noorman – 15.30 uur, Maaskade

Kabouter Kwebbel

Actrice Agnes de Nul kruipt in de huid van Kwebbel, een van de populaire kabouters uit het Studio 100 kinderprogramma Kabouter Plop. Ze kwebbelt als geen ander, dat is nu eenmaal wat ze het liefste doet: praten, praten en nog eens praten. Maar wist je dat kabouter Kwebbel ook heel goed kan voorlezen? Kom luisteren en verveel je geen seconde!

Kwebbel – pop-up plein Mosae Forum, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur 

FabricAge is een initiatief van stichting Tout Maastricht & FASHIONCLASH. Binnen FabricAge staan cultuurparticipatie van senioren, kennisoverdracht tussen verschillende generaties en 'vergeten' handwerktechnieken centraal. Tot en met 15 juli 2017 vonden bijna dagelijks in Centre Céramique en diverse buurthuizen in Maastricht meer dan 75 gratis handwerk- en textielworkshops plaats voor de realisatie van de eerste FabricAge-creatie. Ontworpen door vijf lokale textieldesigners, begeleid door zes ervaren ambacht-experts, gemaakt door de senioren-community en in ruim 250 uur tijd gezamenlijk gecreëerd voor de stad Maastricht.

Het eindresultaat wordt feestelijk onthuld tijdens Het Parcours, de opening van het culturele seizoen in Maastricht op 10 september 2017. 

FabricAge – pop-up plein Mosae Forum, 10 t/m 24 september 2017

Overige programma onderdelen:

  • DesignDay – 12.00 uur, pop-up plein Mosae Forum
  • The SLIM Vitzkids – 14.30 uur, Maaskade
  • Steph Habets & Danique Nelissen –  14.00 uur, Maaskade
  • Kumulus Big Band – 13.30 uur, Maaskade
  • Conservatorium Maastricht Big Band en Jazz Maastricht– 12.30 uur, Maaskade 

Download hier het PERSBERICHT

 

Overzicht