Het Mosae Forum logo

Mosae Forum heeft een eigenzinnige huisstijl ontwikkeld die past bij de ligging, het ontwerp en de gewenste uitstraling van het winkelcentrum. Vooral het logo is erg kenmerkend, althans dat is de bedoeling. Wellicht is het je wel eens opgevallen welke kleuren worden gebruikt en dat er bijvoorbeeld ‘strepen’ zichtbaar zijn in het beeldmerk. Waar dit alles voor staat en waarom juist hiervoor is gekozen, leggen we in deze blog uit.

logo-mosae-forum-beeldmerk-woordmerk.png
Beeldmerk 

Het logo van Mosae Forum bestaat uit een beeld- en een woordmerk. Het beeldmerk bestaat uit een sterke grafische vorm. Deze is opgebouwd uit een vierkant, cirkel en arcering (de ‘strepen’). Dit totaalplaatje vormt een knipoog naar de houten parasolconstructie in Mosae Forum. Misschien ben je er wel eens onderdoor gelopen; het overdekte stuk aan de rechterkant van het winkelcentrum. Als je daar naar boven kijkt zie je de parasols in kwestie, in al hun glorie. Daarnaast bevat het logo ook een link naar het meetingpoint pictogram, waarbij verschillende pijlen naar een rond middelpunt wijzen. Mosae Forum is naast een winkelcentrum namelijk ook een plek waar mensen samenkomen voor ’un präötsje’, hapje en/of drankje. Daar zijn we trots op en dat mag benadrukt worden. Onderaan deze blog worden de losse onderdelen zichtbaar.

paraplu-mosae-forum-logo
Paraplu design
Woordmerk 

Er is bewust gekozen voor een strak en geometrisch lettertype dat toch ‘vriendelijk’ oogt. Dit past goed bij het karakter van Mosae Forum. De naam binnen het logo is uiteraard dezelfde als die van het winkelcentrum. Mosa is het Latijnse woord voor Maas en Forum betekent marktplaats. De perfecte combinatie voor een shoppingcenter tussen Markt en Maas!

Het logo: zichtbaar en tijdloos 

De twee onderdelen van het Mosae Forum logo worden in principe niet los van elkaar ingezet. Het geheel kan op een aantal verschillende manieren worden gebruikt. Dat wil zeggen, in verschillende kleursamenstellingen binnen het gekozen palet en horizontaal of verticaal. Alle versies worden voor specifieke doeleinden ingezet. 

Kleuren 

Het kleurenpalet van Mosae Forum is, hoe kan het ook anders, geïnspireerd op de Maas. Grijsblauwe kleuren vormen, naast zwart, het uitgangspunt. Op de foto bovenaan deze blog zie je de herkenbare blauwe kleur die op veel plaatsen terugkomt.

Huisstijl

Een stijl krijgt pas kracht en herkenning als deze consequent en consistent wordt toegepast in alle uitingen: van vlaggen tot tasjes, van website tot bewegwijzering, van visitekaartje tot projectbord, van brochure tot Facebook-bericht. Een logo is een belangrijk basiselement van een huisstijl. Aan dit ontwerp hebben we dan ook veel tijd en aandacht besteedt. Vervolgens zijn kleur, typografie, fotografie, tone-of-voice, gebruik van illustratiemateriaal en vormentaal medebepalend voor het totaalbeeld. 

Wij zijn heel blij met de uitkomst van het logo en de overige huisstijl elementen. Herken je de associaties qua kleuren en vormen? Laat het ons weten!

Logo-archief-centrum-vierkant-mosae-forum.png
Alle elementen van het logo
beeldmerk-logo-mosae-forum-onderdelen.png
beeldmerk-mosae-forum-onderdelen-centrum-lijnen-design
Meer nieuws

Volg ons op Facebook en Instagram