Koningsdag 2022

Dit jaar is het zover! De koning viert zijn verjaardag in Maastricht. Hij kan zich opmaken voor een mooie route met als het thema: Leef Maastricht. Door de festiviteiten zijn de openingstijden van onze stores aangepast. Ook is een deel van de stad minder goed bereikbaar.

Hiddenplaces-stadshuis.jpg

Openingstijden

De meeste winkels bij Mosae Forum zijn geopend op Koningsdag. Let wel op, openingstijden zijn veelal aangepast naar 12:00 tot 17:00. Mocht je trek hebben in iets lekkers of nog zin hebben in een uitje, bezoek dan onze horecagelegenheden en/of het Museum of Illusions.

museumofillusions-maastricht.jpg
Museum of Illusions

Bereikbaarheid

De Q-park parkeergarage onder het Mosa Forum is op 27 april alleen bereikbaar vanuit het noorden (vanuit de Noorderbrug), niet vanuit het zuiden. Alle overige parkeergelegenheden en omleidingen lees je op de website van Maastricht Bereikbaar.

Programma

Het thema van Koningsdag 2022 is dus 'Leef Maastricht'. De koninklijke familie gaat kennismaken met alle aspecten van het Maastrichtse leven. Ze komen helaas niet letterlijk langs Mosae Forum maar vanaf de Sint Servaasbrug, het startpunt van de route, zullen ze wellicht een blik op ons winkelcentrum werpen. De route komt verder langs:

  • Het Bat
  • De Graanmarkt
  • Het Onze Lieve Vrouweplein
  • De Bredestraat 

Onderweg treft de koning bekende Maastrichtenaren als Beppie Kraft, André Rieu en Jon van Eerd.

De tocht eindigt op het Vrijthof, waar Rowwen Hèze een speciaal gecomponeerd lied ten gehore brengt. Vervolgens wordt samen met de Koninklijke Mastreechter Staar het Wilhelmus. Benieuwd naar het gehele programma en andere evenementen in de stad? Bekijk de website van Visit Maastricht.

Maak er een feestelijke Koningsdag van.

Hopelijk tot ziens bij Mosae Forum!

Meer nieuws

Volg ons op Facebook en Instagram